Recensies

Onderstaande recensies zijn enkele van de 130 Google-reviews.

In februari 2022 kwam herplaatser Murphy bij mij wonen. Een prachtige Australian Shepherd van toen net 1 jaar oud. Hij had een behoorlijk rugzakje, dus ik ging nogal een avontuur aan. De ‘experts’ vertelden mij dat je herders ‘strak’ moet opvoeden. Na een tijdje kwam ik erachter dat dit voor mij, maar vooral voor Murphy niet de juiste weg was (inmiddels weet ik dat geen enkele hond hierbij gebaat is). Op dat moment begon ik me serieus in hondengedrag te verdiepen en kocht ik het boekje ‘Luisteren is Leuk’ van Jolein.

Hierna volgden haar honderden video’s op YouTube en toen wist ik, hier wil ik op les met Murphy, dus zo geschiedde. In augustus 2022 hadden we onze eerste privé les en inmiddels is Jolein echt onze goeroe geworden. We lessen sinds kort wekelijks in een klasje en doen om de paar weken ook nog steeds een privé les. Murphy is onherkenbaar veranderd en dit alles hebben we te volledig te danken aan de begeleiding van Jolein! Voor ieder probleem heeft zij een oplossing. Alles spelenderwijs, nul druk, dwang, drang en/of correcties, zó fijn!Murphy heeft geen bench meer, is dikke vriendjes met de kat, maakt puzzels, luistert fantastisch (dat is zó fijn tijdens onze boswandelingen) en piept van enthousiasme zodra ik bij Hondenschool de Laar de parkeerplaats oprij. Kortom, hij is echt een blije hond.In de zomer train je heerlijk buiten op het grote omheinde veld en in de winter in de grote binnenhal. Het hele terrein is één grote speeltuin voor honden!Ze zeggen weleens dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Dat kan zo zijn, maar er leidt maar één weg naar een gelukkige hond en dat is de weg naar Bemmel, naar Hondenschool de Laar! ❤️

Dinja Blom
Apeldoorn
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Hondenschool de Laar is fantastisch, ze houden van honden en dat is in alles terug te zien. Vaak gebruiken ze afkortingen/ezelsbruggetjes om het voor ons als cursisten ook goed te kunnen onthouden. Voor deze recensie heb ik een nieuwe: de 5 sterren P:
⭐️ Passie - dit is wat in de Hondenschool leeft. Passie voor honden, passie voor contact, passie voor spel.
⭐️ Power - door de trainingen leert onze hond zijn eigen lijf kennen. Hij bouwt vertrouwen op en weet beter wat hij wel of nog niet kan. Wat dan weer zorgt voor kans op minder blessures: een power lijfje!
⭐️ Plezier - alles begint en staat met plezier. Allereerst voor de hond, waar wordt hij/zij blij van, waar gaat de hond op aan, hoe leer jij als eigenaar je hond kennen? En dat vervolgens in zetten in training en bouwen van contact.
⭐️ Puur - geen poespas, geen kunstjes, niet lokken, maar Puur kijken naar je hond.
⭐️ Precies - is Hondenschool de Laar dan 1 groot speelparadijs? Als je het aan onze hond vraagt: ja! En juist hierdoor zijn grenzen, oma’s regel ‘eerst dit, dan dat’ en rust de gouden randjes.
Wij zijn fan en gunnen vele andere honden en hondeneigenaren deze betrokken en prachtige manier om naar je hond te kijken, want: Luisteren is leuk!

Marlon Gering
Arnhem

I had the privilege of working with Jolein many years ago. I was struck by her gentle thoughtful training techniques that I’ve not seen to such a degree in any other trainer before or since. An absolute star trainer!

Eric Filler CBATi, Dip.
EASY NOW Dog Behaviour Services
New Romney, United Kingdom

Met onze kooikerpup van nog maar nét 9 weken gestart bij Jolein en o, o, o, wat maken wij (hond en baasjes) een lol. En tijdens het lol maken leren we iedere week weer iets anders om in te zetten bij de begeleiding van onze viervoeter. Onze puppert is nu een puber van 9 maanden en we vinden het allemaal nog helemaal leuk!
En zo lang het naar leuk is, blijven wij lekker trainen!

Sonja Pellen
Nijmegen

Voel me erg thuis in het uitgangspunt en de manier van lesgeven bij Hondenschool de Laar. Jolijn is erg duidelijk en de oefening zijn concreet en gemakkelijk werkbaar. Als iets nog niet duidelijk is, is er ruimte voor vragen en toelichting. Vooral in de privéles was het erg prettig om alle vragen te kunnen stellen en haar motivatie te horen. De waarom achter de acties zijn erg boeiend! Het is super helpend dat er zoveel video's online staan als naslagwerk en om thuis verder te oefenen. Ik ervaar Henry als heel behulpzaam en meedenkend. Mijn privéles kon pas na een maand plaats vinden, omdat ze vol zaten, maar in die maand mocht ik al meekijken en heb al zoveel geleerd door te kijken. Ik vond het prettig om eerst mee te kijken en dan pas te oefenen, omdat er veel op mij afkomt bij een eerste pup en ik zo ook de tijd had om te wennen. We gaan nu starten met wekelijkse lessen en hebben erg veel zin om nog meer te leren! Blij dat ik jullie gevonden heb.

Lianne Gerth
Arnhem

Dit is geen dertien in een dozijn hondenschool. Zoek je een plek waar je een hechte band met je hond ontwikkelt en elke week weer iets  nieuws leert? Dan moet je naar Hondenschool de Laar. Jolein, de trainster, is betrokken en heeft echt een gouden hart voor honden.
Ze kan je helpen met je vraagstukken op een fijne manier voor zowel hond en baasje. Trainen doe je niet voor even, maar voor een heel hondenleven. Echt een aanrader!

Esther Schaap

Wij trainen bij Jolein sinds onze berner zo'n 12 weken was. In het begin wist ik niet zo goed wat ik aan moest met het feit dat we geen 'zit', 'blijf' en andere 'standaarddingen' gingen aanleren. Ik dacht dat dat hoorde...Maar wat ben ik blij dat we bij Jolein terecht zijn gekomen. Positive reinforcement, spelenderwijs leren en samenwerken met je hond, het is zo leerzaam en heel erg leuk (luisteren is leuk, zoals ze zelf zegt)! De honden leren geen zit en blijf. Ze leren waardevolle concepten als zelfbeheersing door middel van trainingsspellen. Elke les is weer net iets anders, Jolein is heel creatief en verzint steeds weer nieuwe hersenwerkjes en oefeningen, waardoor we na ruim 2 jaar nog steeds met veel plezier trainen. Onze hond is nog steeds jong, maar wat zijn wij vooruit gegaan en ik zie dat ze aan het uitgroeien is tot een superfijne hond. Dat is zeker mede toe te schrijven aan de coaching van Jolein!
Ps: nog een extra pluspunt, naast het mooie buitenveld, is er de grote hal waarin we trainen als het slecht weer is en in de wintermaanden. Ideaal!

Meshy Ujvari
Elst

Met veel aandacht voor hond en training hebben wij een hele fijne start gehad met onze Goldendoodle. I.v.m. de lange reisafstand toch iets dichter bij huis gevonden, maar ik raad de Hondenschool de Laar van Jolein en Henry van harte aan bij ieder die op een positieve doordachte manier zijn hond wil trainen en opvoeden. Waar vanuit deze veilige basis een mooie samenwerking en veel plezier kan ontstaan tussen eigenaar en hond.

Anne Kristal

Fantastisch om bij deze hondenschool de lessen te volgen!!!
Zo fijn dat ze veel van haar kennis met je deelt!!!
Ik train ruim 3 jaar met Winnie bij Jolein, en iedere les is nog steeds een feest!!

Anita Boekelaar
Elst

Ik was goed op weg met opvoeden van mijn heel gevoelige hond, maar liep toch tegen een aantal probleempjes op. Ik heb een paar lessen bij Jolein gehad. Zij begreep mijn hond en mij super goed en heeft mij geleerd hoe ik nog meer contact met mijn hond kan krijgen. Dat is gelukt! Hierdoor is het mogelijk geworden voor mijn hond, om mij ook beter te begrijpen.
Trainen bij een gemiddelde hondenschool is voor mijn hond geen optie. Hij heeft tijd nodig. Bij Jolein kon ik privélessen nemen. Niet elke week, maar gewoon wanneer het weer tijd was voor een nieuwe les. Heel fijn! Geen gehaast! Gewoon op het tempo van mijn hond! Jolein luistert, kijkt, voelt en geeft advies, zonder dwang!

Lia Overman

Positief: Betrouwbaarheid, Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Waarde
Alles gaat hier om het contact tussen hond en baasje(s). De sfeer is goed, de lessen zijn duidelijk en er wordt steeds ingesprongen op zaken waar je tegenaan loopt. Jolein heeft nooit een tekort aan inspiratie en implementeert steeds weer haar nieuwe inzichten en denkt steeds weer mee. Vijftien jaar geleden waren wij met onze eerste hond bij haar en nu met onze jonge hond van bijna een jaar. Het enthousiasme van Jolein is er zeker niet minder op geworden. Een aanrader voor iedereen die het contact tussen hond en baas hecht wil laten zijn.

Pieter Drift
Arnhem

Ik zocht iets anders dan wat ‘gewone’ hondenscholen aanbieden. Ik vind daar de lessen vaak te strikt en soms weinig nuttig (i.i.g. voor mij). Ik vind het niet nodig dat mijn hond altijd links naast mijn knie loopt en naar mij kijkt, om maar 1 van die voorbeelden te noemen. Natuurlijk moet mijn hond op mij letten, maar ik denk dat dat ook anders kan. Ook over het lokken met voer had ik zo mijn bedenkingen. Het ‘hier komen’, wandelen zonder trekken én contact met mijn hond vind ik eigenlijk het aller belangrijkste.

Via de vele YouTube filmpjes ben ik op de hondenschool van Jolein gekomen. Haar manier van lesgeven leek aan mijn wensen tegemoet te komen. Ik heb eerst Jolein’s boekjes ‘Luisteren is leuk!’ helemaal doorgespit en ja, dit was wat ik wilde! Ik wilde les van Jolein, ook al moet ik er 3 uur voor in de auto zitten. Jolein’s lessen zijn zooo anders. Vooral het ‘hier komen’ is toch zo’n commando, waar altijd wat druk op staat. Maar Jolein weet dit commando op zoveel verschillende manieren aan te bieden, dat het gewoon leuk wordt. Evenals het wandelen zonder trekken. En het feit dat er niet gelokt wordt met voer en je een handcue gebruikt, waarmee je je hond overal naar toe kan sturen, vind ik echt super werken. Maar het aller belangrijkste is dat je werkt vanuit contact met je hond. Je leert hier geen kunstjes, maar je werkt echt samen met je hond en je merkt ook aan je hond dat die het leuk vindt. De lessen worden helder uitgelegd, in een lekker tempo (zit niet de helft stil) en ook mede door het gebruik van verschillende soorten oefeningen (actie /rust) en verschillende parcoursjes zijn de lessen ook zeer gevarieerd, waardoor het nooit saai is. Ik word er altijd helemaal blij van! Ik zou willen dat meer hondenscholen op deze manier gaan werken. Groot bijkomend voordeel is de perfecte binnen- en buiten locatie waar er getraind wordt. Iedere cursist heeft zijn eigen werkruimte en loopt nooit een ander in de weg. Als je een hondenschool zoekt, waar je dingen op een leuke manier leert en waar veel afwisseling is, dan is dit ‘the place to be!’

Tischa Nagel
Nootdorp

Il existe beaucoup d'écoles canines, mais peut qui enseignent le renforcement positif!
Jolein est toujours patiente, claire et de belle humeur, un véritable plaisir!!!!
Seul défaut l'école, grande avec espace extérieur et intérieur n'est pas dans notre village, mais cela vaut le déplacement!
The most important lesson is becoming a human/dog owner who is capable of controling him/herself..... habits, and tendencies and unconscious patterns!!!
What a job!!!!
Very inspiring to us!
Jolein you should create a year round pass!!!!
Cheers to you and your team!

(Vertaald door Google)
Er zijn veel hondenscholen, maar weinigen leren positieve bekrachtiging!
Jolein is altijd geduldig, duidelijk en in een goed humeur, een waar genoegen!!!!
Het enige nadeel is dat de school, die groot is met buiten- en binnenruimte, niet in ons dorp ligt, maar het is de reis waard!
De belangrijkste les is om een ​​mens/hond eigenaar te worden die in staat is zichzelf te beheersen..... gewoonten, neigingen en onbewuste patronen!!!
Wat een baan!!!!
Voor ons erg inspirerend!
Jolein je moet een jaarkaart aanmaken!!!!
Op jou en je team!

Noëlle Rizzato
Amersfoort

Ja, puntjes op de i! Doordenken. Aan de gang blijven met de nieuwe inzichten. Ook voor instructeurs! Prima lessen.

Jolein is een fijne coach. Mijn pup heeft geluk!

Anneke Augustinus
Eersel

Hondenschool De Laar is een school met een heldere visie: 'Luisteren is leuk'. De baasjes krijgen steeds nieuwe opdrachten en tips om een goede band met de hond op de bouwen.
Jolein is een betrokken expert, honden zijn haar leven. Alle lessen worden ondersteund door video’s. Die helpen je thuis te oefenen.
Onze Friese Stabij, Tjibbe, 15 maanden, gaat elke week graag naar les. Een aanrader!

Pieter van der Kaaij
Nijmegen
 
 
 
Dit bericht is geplaatst in Mededelingen.
  • Deel dit bericht via: