Mijn boeken

Mijn boeken: Luisteren is leuk!

Alles wat u ooit heeft willen leren over ‘contact & beheersing’ tijdens de opvoeding van uw hond.

Komt uw hond niet meteen naar u toe als u hem roept? Trekt hij aan de lijn? Heeft hij meer oog voor zijn omgeving dan voor u?

In mijn boekenreeks ‘Luisteren is Leuk! geef ik talloze tips en praktische oefeningen hoe u luisteren leuk kunt maken voor uw hond. Het is een effectieve trainingsmethode waarmee u het gedrag van uw hond kunt sturen door beloningen en positieve bevestiging in te zetten.

Ik leer u niet te lokken met voer (een enkele uitzondering daargelaten). Anders loopt uw hond misschien alleen achter een voertje aan en leert hij dat, in plaats van het gewenste gedrag. In kleine trainingsstappen leer ik u zelfbeheersing en impulscontrole. Om de hond te sturen tijdens het aanleren van een oefening of bij het gebruik van materialen in de les gebruiken we de handcue of de touch.

Met deze methode zijn correcties overbodig. U leert uw hond op een positieve manier dat het leuk is om te luisteren en dat het veilig is bij u. Zo krijgt u een betrokken en tevreden hond.

Bestellen

U kan mijn 3de boek ‘Luisteren is Leuk! Spelenderwijs leren, ook jouw hond kan het’ direct bestellen of downloaden*.

Ideal

Zou het echt kunnen?

    • Een hond die direct naar je toe komt als je hem roept?
    • Een hond die meewandelt zonder dat hij aan de lijn trekt?
    • Een hond die meer oog heeft voor jou dan voor de omgeving?

Ik gun het elke hondenbezitter.

Gedreven door passie is ‘Luisteren is leuk!’ ontstaan. Een methode om je hond op een vriendelijke en speelse wijze op te voeden en samen een hechte band op te bouwen.

In dit boek vind je praktische tips en oefeningen die je eenvoudig toe kunt passen in het dagelijks leven. Met simpele oplossingen leer je hoe je het gedrag van je hond de goede kant op kunt sturen.

Hét boek dat inzicht geeft in de hedendaagse moderne hondentraining.

Opvoeden is een stuk leuker en eenvoudiger als je begrijpt waarom je hond doet wat hij doet.

Luisteren is leuk! Spelenderwijs leren, ook jouw hond kan het!

Aantal pagina’s 192  in kleur.
De prijs van het paperback boek bedraagt € 21,95 
De prijs van het E-book (PDF) bedraagt € 9,95

 
 
 

U kan (de vierde herziene druk van) het E-boek ‘Luisteren is Leuk! Beloningsgerichte opvoeding geschikt voor elke hond en baas’ (ISBN 9789082354409) direct* downloaden. Ideal

“Komt je hond niet meteen naar je toe als je hem roept? Trekt hij aan de lijn? Heeft hij meer oog voor zijn omgeving dan voor jou? In dit boek geef ik talloze tips en praktische oefeningen hoe je luisteren leuk kunt maken voor je hond. Het is een effectieve trainingsmethode waarmee je het gedrag van je hond kunt sturen door beloningen en positieve bevestiging in te zetten. Hondenbezitters én instructeurs vinden in dit boek tal van oefeningen die toepasbaar zijn in het dagelijks leven van hond en baas.

Aantal pagina’s 88
De prijs van het paperback boek bedraagt €16,95 (Uitverkocht).
De prijs van het E-book (PDF) bedraagt € 9,95  

 
 
 

U kan het E-boek ‘Luisteren is Leuk! Professioneel variëren’ (ISBN 9789082354430) direct* downloaden. Ideal

Na de publicatie van het succesvolle trainingsboek ‘Luisteren is leuk! Beloningsgerichte opvoeding geschikt voor elke hond en baas’ (vierde druk en de vertaling uitgegeven op de Amerikaanse markt) is het nu tijd voor het onvermijdelijke: ‘Luisteren is leuk! Professioneel variëren’.

Tijdens het lezen van dit e-boek, heeft u de gelegenheid om kennis te maken met mijn unieke werkwijze op het gebied van training, creativiteit en kwaliteitsbeheersing. U krijgt inzicht in een andere manier van keuzes maken, waarbij uw theoretische en praktische vaardigheden uitgedaagd zullen worden.

In dit deel zijn de nieuwste inzichten en ideeën verwerkt op het gebied van beloningsgericht werken.

Aantal pagina’s 176
De prijs van het paperback boek bedraagt € 18,95 (uitverkocht).
De prijs van het E-boek (PDF) bedraagt € 9,95 

(*Na elke bestelling ontvangt u een e-mail met een overzicht, een factuur en een bevestiging van uw bestelling. In de bevestiging staat tevens de unieke downloadlink vermeld om het e-book te kunnen downloaden. Let op: een e-book is uitgesloten van het herroepingsrecht nadat u het heeft gedownload. Indien u het e-book nog niet heeft gedownload, kunt u zich beroepen op het herroepingsrecht.)

 

English version Happy Handling!

 
 
 

Boekrecensies

Helemaal hoe Jolein is en waar Jolein voor staat! Luisteren is leuk, geschikt voor iedereen!

Een zeer uitgebreid boek wat geschikt is voor iedere hondeneigenaar. Jolein is vrij uniek in haar manier van lesgeven en in haar ‘luisteren is leuk’ methoden. Dat lees je ook duidelijk terug in dit boek.

Het leest makkelijk weg, fijne leeslettertype, mooie opsomming en opbouw van bepaalde basis vaardigheden. Theoretisch onderbouwd (emoties van honden en waar komt bepaald gedrag nu vandaan?) gecombineerd met praktische oefeningen die je hedendaags kunt gebruiken. Jolein zorgt voor een creatieve geest en motiveert je om op een leuke manier samen met je hond te werken.
Heel handig dat er genummerde filmpjes staan aangegeven van alle oefeningen, welke je kan bekijken via Jolein haar YouTube kanaal.

Joëlla Rappard
Hondenschool IDÉFIX
IJsselstein

Dit boek is het derde boek dat Jolein van Weperen geschreven heeft. Als ik de inhoud bekijk raak ik lichtelijk overdonderd, er is een hele pagina vol met alle hoofdstukken wat je je hond kunt leren. Dan volgt het voorwoord en dat stelt me al weer snel gerust, op een leuke en duidelijke manier legt Jolein uit waarom ze dit boek geschreven heeft en hoe ze met honden trainen begonnen is. 

Het motto van Hondenschool de Laar is "Luisteren is leuk", aan de hand van verschillende materialen kun je je hond op een leuke manier laten leren. De uitleg in het boek is zo geschreven dat je er goed mee aan de slag kunt. Er wordt uitgelegd waarom de oefening handig kan zijn en in welke situatie je het toe kunt passen. En het boek heeft nog een extraatje, in de tekst wordt regelmatig aangegeven dat er vele video's ter ondersteuning worden aangeboden. Zo kun je ook nog eens bekijken hoe de oefening in de praktijk gaat.

Met onze nieuwe pup heb ik al verschillende oefeningen geprobeerd en ben ook zeker van plan om er meer mee te gaan doen. De combinatie van het boek en filmpjes maken het makkelijker om de hond dingen te leren. Het is ook erg leuk om te zien dat alles op een leuke en positieve manier wordt aangeleerd en dat het voor honden ook echt leuk is om te leren. Het is niet alleen een handig boek voor mensen met pups, maar ook voor mensen waarvan hun hond ongewenste gedragingen doet die je graag zou willen ombuigen naar gewenst gedrag.

Het boek is geschikt voor hondeneigenaren van honden die misschien niet altijd het gewenste gedrag vertonen en ook zeker voor mensen met een pup (op komst).

Score: 9

Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar, dit heeft mijn mening niet beïnvloed.
@WendyBlogt
instagram.com/wendyblogt
Brabant

Net dit prachtwerk binnen gekregen. Ga weer veel inspiratie op doen☺️

Marion Lamers
Middelbeers

'Luisteren is leuk! Spelenderwijs leren, ook jouw hond kan het'. Alweer zo'n geweldig boek van Jolein van Weperen. Heel toegankelijk geschreven, het bevat veel informatie en als je op zoek bent naar praktische tips vind je ze hier.

Rosa van Spanje
Arnhem

Zelden een boek gehad waarvan er direct al zoveel verzonden konden worden. Vrijdag de turbo erop gezet om alles te verzenden. Vandaag is het ook weer gelukt. Morgen weer heel veel blije mensen. Ook fijn om te horen dat m’n klanten m’n werk waarderen 👏👌

Media Boekservice
Eerbeek

Ik heb vandaag het boek binnen gekregen! Bedankt voor de snelle service.

En wat staan er onwijs handige tips in!
Wij hebben een Schotse Collie van 11 maanden en het lopen aan de lijn ging steeds slechter.
Hij trok onwijs erg tot ergernis aan toe.
Gisteren had ik al wat filmpjes gekeken en geprobeerd en vandaag weer.
En hij pakt het onwijs goed op! Ik heb vandaag meteen mijn ronde kunnen lopen zonder trekken aan de lijn!
Ik ben nu al blij!

Super leuk om al jou filmpjes te kijken fijne en rustige uitleg!

Michelle Schonewille
Zuidwolde

Iedereen die een pup of een hond in huis haalt zou deze boeken in zijn of haar bezit moeten hebben om ze een geweldige start te geven. De ganse dag door probeer ik verschillende kleine oefeningetjes en Fien🐾 reageert er super op. Het grote werkpunt nu is eerst aan mezelf werken. Geen NEE, ZIT, BLIJF enz. meer gebruiken! Niet altijd makkelijk, zeker niet omdat we altijd zo geoefend hebben. Vanaf nu starten we terug met een schone lei. Jolein je inspireert en motiveert mij! Bedankt!

Ann Neirinck
Geel, België

Het boek is vorige week toegekomen. Ik ben heel enthousiast, mooi uitgewerkt, het maakt heel goed duidelijk wat beloningsgericht opvoeden is. Jouw videomateriaal leidde mij naar jouw boek.  Als instructeur in opleiding is dit voor mij een hele grote hulp.  Dank je.

Christel Pelgrims
Instructeur in opleiding
Beerse, België

Ik heb het boek ontvangen. Ben er gelijk in gaan lezen. Wat een super mooi boek! Snel leesbaar en uitnodigd om verder te willen lezen, goede uitleg met tips e.d. Ik ben er super blij mee, had hem eerder moeten kopen. Ik zal hem ook zeer zeker aanbevelen bij andere eigenaren van honden.
Succes met de hondenschool en de boeken. De filmpjes blijf ik ook volgen.
Groetjes, Jolanda

Jolanda Luchtenberg
Heino

Fantastisch boek! Dit boek is een "must have" voor iedere hondenbezitter! O.a. hele goede en duidelijke uitleg van de oefeningen! Goede uitleg over hoe je je hond kunt begeleiden/sturen door beloningen en positieve versterkingen.

Bianca Poeste
Hondenschool Bianca
Rijssen/Holten, Nederland

Ik heb jouw boek een eerste keer helemaal uitgelezen en het beantwoordde echt compleet aan mijn verwachtingen. Heel goed en duidelijk uitgelegd. Vol echt leuke tips, ja ik heb er echt gigantisch veel van opgestoken, waarvoor dank.

Ik heb genoten, maar vooral… de tientallen honden die dagelijks mee genieten van jouw visie worden er beter van en daar plukken we elke dag weer de vruchten van.

Rutger Gillis
Hondencoach bij Kwispelturig
Denderhoutem, België

I had the privilege of working with Jolein many years ago. I was struck by her gentle thoughtful training techniques that I’ve not seen to such a degree in any other trainer before or since. An absolute star trainer!

Eric Filler CBATi, Dip.
EASY NOW Dog Behaviour Services
New Romney, United Kingdom

Jolein is a very creative trainer and a true ambassador and anthusiast of dog-oriented force-free methods of work. She lives in the Netherlands where she runs a very succesful school 'Hondenschool de Laar', offering not only tremendously good courses for dog owners but also working as a true positive training hub in BeNeLux countries.

Last year Jolein has published an excellent book titled “Luisteren is Leuk!”, which translates to English as “Happy handling!” and is available in both Dutch and English (also as an e-book) via school’s website. I think the book is one of the best I have ever read, great for its care for dogs' wellbeing and oh, so easy to follow for even brand new owners.

Marta Kurpińska
Dogs Trust Rehoming Centre, West London
Warsaw, Poland

The publication of ‘Luisteren is leuk’ is a milestone in Dutch dog training. The methods are factually sound, ethically responsible, and practically focused. Every Dutch trainer in charge of putting together a dog school curriculum needs to have read it.

With its attempt at making a best-of-breed trainer out of every client, the book occasionally flirts with idealism. But hey, if you need a point of reference to build your curriculum, best you start too perfect than the other way round, right?

I am looking forward to an English translation so I can promote it beyond the Dutch-speaking countries. And I would love to see more books by Jolein van Weperen.

Laure-Anne Viselé
BSc, MSc, Head trainer at OhMyDog!, Canine behaviour therapist and blogger at Canis bonus
Den Haag
 
 
 

Video’s bij het boek “Luisteren is Leuk”

In mijn boek ‘Luisteren is Leuk” wordt verwezen naar een aantal video’s. Hieronder worden ze weergegeven.