Publicaties

Hondenschool de Laar in de media

Gratis pagina’s bij ‘Luisteren is leuk !’ deel 1

Beloningsgerichte opvoeding geschikt voor elke hond en baas
Door:Jolein van Weperen
In:Luisteren is leuk! (gratis bijlage)
(Derde druk 2017)

De derde druk van Jolein's eerste boek ‘Luisteren is Leuk! Beloningsgerichte opvoeding geschikt voor elke hond en baas’ heeft een nieuw begin gekregen, als appendix. Er is een onmisbare basisvaardigheid toegevoegd, waardoor het boek nog completer is geworden.

Heb jij het boek al en wil je graag meer doen met de trainingsmethode 'Luisteren is leuk!'™ ? Klik op onderstaande link en je kunt het laatste, extra hoofdstuk gratis lezen. Je hoeft geen gegevens achter te laten, hier klikken en klaar.

Heb je het boek nog niet gelezen?

De nieuwste uitgave van Luisteren is leuk! deel 1 is vanaf nu verkrijgbaar voor 16,95.

Je kunt het boek ook online bestellen. Veel trainplezier!

Lees het volledige artikel

Jolein van Weperen on creative dog training

Interview with de Laar’s head trainer and author
Door:Laure-Anne Visele
In:Canis Bonus
(December 2014)
het internationale blog van Laure-Anne Visele

The Jolein-Henry tandem run de Laar, one of the most influential Dutch dog training school. The school (located near Arnhem in the Netherlands) is reputed for its creative teaching style and the countless happy and self-controlled canine graduates it churns out. As THE Dutch venue for international trainers, de Laar is also one of the most important cultural hubs for force-free training in the country.

Jolein has recently published her training philosophy in her book ‘Luisteren is leuk’. By popular demand, ‘Luisteren’ also got translated into English.

Lees het volledige artikel

Contact, Beheersing en de Vrolijke Hier

Hondenschool De Laar: passie en werk gaan prima samen
Door:Monique Appels
In:Los Vast
(maart 2013)
Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding

Jolein zit op het puntje van haar stoel. Ondanks de hoge temperaturen en het feit dat ze er al een lesochtend op heeft zitten, kan ze niet wachten om te vertellen over haar passie: een betrokken hond die vanuit rust werkt. Haar partner, Henry, geeft haar die ruimte en wacht rustig zijn beurt af. Henry is de ondernemer en personal assistent, Jolein het gezicht van de hondenschool. Dat is geen toevalligheid maar doelbewust en zorgvuldig opgebouwd.

Op een locatie waar menig hondenschooleigenaar jaloers op zou zijn ontmoet ik Jolein van Weperen
...

Lees het volledige artikel

I do it my way: Vier, gevestigde of aanstaande kopstukken

Debby van Dongen, Martin Gaus, Arjen van Alphen, Jolein van Weperen
Door:Charlotte Post
In:Hondenmanieren

U hebt ongetwijfeld de naam van één of meer van deze mensen al eens voorbij horen - of zien - komen. Deze vier mensen vallen allemaal op door alles wat zij doen of hebben gedaan op het gebied van hondengedrag, hondentraining of andersoortig werk met honden. Ze denken vaak net wat anders dan anders, zijn erg ondernemend en soms ook een tikkeltje eigenwijs. Wat ze in ieder geval gemeen hebben, is dat zij alle vier hard aan de weg timmeren en vernieuwing stimuleren. Het zijn de mensen die zorgen dat het spannend blijft en die maken dat er altijd wat te beleven en te leren valt op hondengebied. Ik leg elk van hen een aantal vragen voor waaruit onder andere zal blijken wat ze drijft en hoe zij in het 'hondenvak' terecht zijn gekomen.

De Arnhemse Jolein van Weperen is de eigenaresse van Hondenschool de Laar. Deze school is gespecialiseerd in hondengedrag en er wordt uitsluitend beloningsgericht getraind. Steeds meer mensen weten de weg naar haar hondenschool te vinden en haar naam komt veelvuldig voorbij. Alle reden om haar eens wat beter te leren kennen!

Lees het volledige artikel

Hondenschool De Laar

Door:Marleen van Baal
In:Hond Inzicht
(november 2012)
Website

De meeste hondenscholen hebben een redelijk vaste werkwijze. Je leert alle basisprincipes van de gehoorzaamheid, je doet een examen en je stapt over naar een hoger niveau. Met Franka volg ik, naar volle tevredenheid, les op een hondenschool waar ze deze werkwijze aanhouden. Met Lola train ik op Hondenschool De Laar en dat is een heel ander verhaal! Bij Hondenschool De Laar van Jolein van Weperen is niets standaard.

Om te beginnen al de locatie: midden in de weilanden bij een boerderij staat een prachtige grote schuur, een parkeerplaats en een afgezet weiland. Je kijkt over de weilanden de verte in en er heerst een weldadige rust rondom het terrein. In het weiland staan krukjes, een tunnel, hindernissen en een cirkel van roodwit lint. In de schuur is een paardenbak met zand en ook daar staat weer allerlei materiaal voor het trainen met honden. Overal is aan gedacht.

Lees het volledige artikel
 
 
 

Oudere artikelen over Hondenschool de Laar

(in Me and my dog)
(Door: Esther Teunissen, in Me and my dog)
(Door: Alexandra Wilkinson en Marleen van Baal, in Me and my Dog)
(Door: Judith Lissenberg, in Hondenleven)
(Door: Marleen van Baal, in Me and my Dog)