Video van Hondenschool de Laar

Maak de voerbak overbodig en de maaltijd wordt een feest!

Een hond krijgt zijn eten meestal uit een voerbak, logisch toch? Maar weet je hoe leuk het is om je hond een uitdaging te bieden met zijn voer? Je stimuleert zijn natuurlijke gedrag en wordt daardoor interessanter dan alleen de persoon die het voer in zijn bak doet.

Een bijkomend voordeel is dat je verveling en te snel eten kunt voorkomen. Wat kun je zoal doen met de inhoud van de voerbak? Je kunt je hond leren om voertjes te vangen, je kunt de voertjes wegrollen, wegschieten en verstoppen. Maak er een spel van! Zo ga je op een speelse manier gewenst gedrag Aanleren en ongewenst gedrag Doorbreken en Voorkomen. Je kunt het onthouden door het ezelsbruggetje ADV.

Met een deel van zijn dagelijkse maaltijden leer je je hond allerlei vaardigheden aan om een balans te vinden tussen actief bezig zijn en rust. Varieer zowel met de oefeningen als met het voer en het spel. Dan wordt het onvoorspelbaar, het blijft een verrassing. Zo blijft luisteren leuk en is je hond gemotiveerd om ook in een prikkelrijke omgeving te leren, te luisteren en met je samen te werken.

  • Deel dit bericht via: