Video van Hondenschool de Laar

Hoe je hond in 4 eenvoudige stappen voor succes kan gaan

Verrijking is niet weg te denken uit ons eigen leven. Een hond heeft naast lichamelijke activiteit en rust ook hersenwerk of verrijking nodig. Dat kun je hem bieden door het samen met ‘m (zoek) spellen te spelen. Wanneer de hond voldoende uitdaging krijgt, voorkom je dat er vanuit verveling ongewenst gedrag ontstaat.

Hersenwerk is niet alleen leuk en ontspannend maar ook goed voor je relatie met je hond. Het prikkelt zijn zintuigen, hij leert met verschillend materiaal om te gaan, krijgt meer zelfvertrouwen als de spellen op maat en gevarieerd aangeboden worden en je hond  leert zich  op deze manier beter te concentreren.

En ik hoop dat ik je op welke manier dan ook kan motiveren, stimuleren en enthousiasmeren welk materiaal er allemaal gebruikt kan worden en hoe je de juiste stap voor desbetreffende hond aanbiedt zodat jullie beiden voor succes kunnen gaan.

Let op:
Als je klaar bent met hersenwerken denk aan de mantra ‘Handen geven eerst dan nemen ze’. Als de hond helemaal klaar is met puzzelen leg je een paar  voertjes naast het lege spel en als hij daarmee bezig is ruim je het spel op. Er stopt iets leuks, dus er komt nog iets leuks voor terug.

Pagina 9, Luisteren is Leuk! deel 2

Deze video is geplaatst in:
  • Deel dit bericht via: